Čas branja: 3 min 25 Apr 2023

‘Learn to rest’, nova kolekcija answear.LAB. Umetnost počitka.

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Nič nas ne okrepi tako kot regeneracija, ki ne bi bila mogoča brez trenutka počitka. Pomlad je odličen čas za izvedbo tega načrta. “Learn to rest” – spodbuja podjetje Answear.LAB z ustvarjanjem kolekcije, polne sproščujočih barv in udobnih krojev.

Naša življenja živimo v hitrem tempu. Polna so rokov, nalog, izzivov … Vsak od nas mora nujno opraviti nekaj, za določene stvari pa včasih preprosto ni časa. Mnogi si prizadevamo za popolnost, želimo narediti nekaj izjemnega, izpolniti svoje sanje, osvojiti svet. Doseganje teh ciljev zahteva delo, vztrajnost, nepopustljivost, pa tudi počitek, ki nam zagotavlja ravnovesje v življenju. Počitek ni znak resignacije ali lenobe, temveč izraz skrbi zase, za svojo duševno in telesno kondicijo, nekaj, kar je nujno potrebno, da lahko postanemo še boljša verzija sebe na vseh področjih.

If you get tired, learn to rest, not to quit

Bansky

Banksyjeva ideja je postala navdih za novo kolekcijo Answear.LAB. Počitek, odmaknjenost, harmonija, skrb zase – kolekcija Learn to rest spominja na te preproste, a v naglici vsakdanjega življenja pozabljene resnice.

Umetnost počitka

Na fotografiranju, ki spremlja kolekcijo “Learn to rest”, modeli pozirajo na ozadju abstraktnih slik in starinskih skulptur. To je metafora za počitek, ki je danes prava umetnost. Nekoliko pozabljena in ožigosana z zobom časa, tako kot starodavni kipi, prikazani na fotografijah. Nekoliko abstrakten, saj v luči sodobne obsedenosti s produktivnostjo pozabljamo na pomen trenutka počitka, ki omogoča regeneracijo in daje moč za delovanje.

Learn to rest

Oblačila iz kolekcije “Learn to rest” so tako udobna, kot da bi bili doma, in tako elegantna, kot da bi bili kjer koli drugje. Temeljijo na naravnih materialih, kot so lan, svila in bombaž, ter ležernem kroju. Široke hlače ter zračne srajce in obleke so kombinirane s pomladanskimi kopalkami in lahkimi pregrinjali.

Kolekcija Answear.LAB je ohranjena v pomirjujočih in sproščujočih barvah kobaltno modre, mornarsko modre, bele in bež barve. Poleg krojev v enotnih odtenkih so v kapsulo vključeni tudi kontrastni poudarki v energizirajočem limetinem odtenku, slikarski vzorci in motivi tie-dye. Na voljo so bili tudi predlogi za delovna oblačila – med njimi bež obleka s kratkimi hlačami.

Videz dopolnjujejo udobni ravni čevlji z debelim podplatom in dodatki, kot so pasovi z okrasnimi zaponkami ter nakit, pri katerem izstopajo masivne srebrne verige in zapestnice.

Ostali članki