Čas branja: 4 min 10 Mar 2023

Uspešne slovenke v kolekciji Sisterhood

Avtor: Nina
Čas branja: 4 min

Ženska ženski … sestra! To je vodilo nove omejene kolekcije Sisterhood znamke answear.LAB. Da smo ženske res nepremagljive in neustrašne, ko združimo svoje moči in talente, pa dokazujejo nekatere uspešne podjetnice in športnice, ki so se za to priložnost oblekle v kolekcijo Sisterhood ter nam pomagale pri širjenju pomembnega sporočila, ki ga želimo izraziti z novo kolekcijo Sisterhood. 

Ženske imamo ogromno moč in dobro vemo, kako jo izkoristiti – zato delamo skupaj. Združujemo svoje moči in talente, da bi si pomagale, se podpirale in ustvarile stvari, ki so za ženske pomembne. Smo kot sestre – hodimo z roko v roki. Po potrebi se spodbujamo, delimo skupne izkušnje, motiviramo druga drugo in se borimo: za skupne in lastne cilje, sanje, želje. To je vizija sestrstva, ki jo predstavlja omejena kolekcija Answear.LAB. Sestrstvo ali žensko bratstvo velja za protiutež tekmovalnosti, ki jo ženskam nalaga patriarhalna kultura. Sestrstvo je podpora in empatija. Na tem temelju lahko gradite odnose, ki izhajajo iz spoštovanja do drugih, pa tudi do sebe; ki ne kategorizirajo, ne ocenjujejo in ne kritizirajo. Na takšnih pozitivnih odnosih med ženskami temelji sestrstvo. Ni nujno, da ste v krvnem sorodstvu, da bi se lahko imenovale “sestra”, temveč lahko kljub temu pokažete solidarnost, skrb in pomoč druga drugi. Poglej, kako ‘sestrstvo’ živijo nekatere uspešne Slovenke!

Sestri, ki razbijata tabuje

Tamara in Sara Djordjić sta sestri in ustanoviteljici znamke Luxury intimate, ki nudi naravne izdelke za intimno nego. Podjetje sta ustanovili z željo po naravnih izdelkih, hkrati pa želita ženske ozaveščati o pomembnosti intimne nege. Radi govorita o tabujih, o spolnosti ter intimnih težavah spregovorita glasno in s ponosom, saj so njuni izdelki pomagali že mnogim uporabnicam. Tamara in Sara sta kljub karakternim razlikam (Tamara je velika umetnica, Sara pa knjižni molj ter navdušenka nad naravo ter zelišči) popolni poslovni partnerici, najboljša opora in motivacija druga drugi. Njuni izdelki so ne le popolnoma naravni ter zdravilni, hkrati je Tamara s svojimi umetninami poskrbela tudi za estetsko dovršenost embalaže ter pakiranja. Sestri Djordjić dokazujeta, da sestrstvo ne pozna meja – tvorita trdno vez, se med seboj spoštujeta, hkrati pa gradita veliko skupščino žensk, ki jih podpirata in jim pomagata.

Od otroštva do uspešne poslovne zgodbe

Zagotovo ste se že kdaj posladkali z dobrotami znamke La popsi. Morda ste poslovno pot spremljali v oddaji Štartaj Slovenija, a za njo se skriva še veliko več. Srce podjetja sta prijateljici Karmen in Neža, ki se poznata že vse od otroštva. Njuno prijateljstvo temelji na zaupanju ter brezpogojni ljubezni, kar sta dokazali tudi z ohranjanjem stikov, ko se je Neža preselila v tujino. Ko se je vrnila, sta se dekleti odločili, da bosta svoje sanje in vizijo začeli tudi živeti – tako sta se prijavili v oddajo Štartaj Slovenija in tudi zmagali. Od takrat gradita uspešno poslovno pot ter pridno in pogumno razvijata znamko Lapopsi, ki danes nudi še veliko več, kot le božanske in sočne naravne sladolede. Prepričani smo, da je razlog za njun uspeh tudi močna prijateljska vez ter (nekrvna) sestrska naveza, ki jo krepita in gradita že vse od otroških dni.

Sestrstvo tudi v športnem duhu

Sestrstvo in bratstvo je nujno tudi v športu. Erika in Simona Fabjan sta prvi slovenski profesionalni obojkarici na mivki (sicer se profesionalno z odbojko ne ukvarjata več). Zmag nista dosegali samo na igrišču, temveč tudi zasebno, saj sta pridno študirali ter izkoristili svoje podjetne potenicale. Sestri sta se tudi po koncu kariere odločili ostati v odbojki in sta pred leti odprli svojo odbojkarsko šolo. Simona je vmes postala nutricionistka, Erika pa pravnica. Obe sta si ustvarili tudi svoji družini ter kar je najpomembneje – ohranili svojo sestrsko navezanost ter ljubezen do športa. Erika in Simona sta še vedno zelo povezani, predvsem pa nalezljivo dobre volje.

Ostali članki