Čas branja: 2 min 17 Jan 2024

Kako nositi Naked dress?

Avtor: Nina
Čas branja: 2 min

Obstajajo številni sporni trendi. Med njimi je zagotovo tudi prosojna obleka (Naked dress), ki spominja na drugo kožo. Namenjena je samozavestnim ženskam, ki rade poudarijo svojo postavo. S čim jo lahko nosite? Oglejte si naše ideje za ta videz.

Kaj je Naked dress?

‘Naked dress’ je obleka, ki je videti kot druga koža. Gre za tesno prilegajoč se kroj, ki je na voljo v več dolžinah. Večina predlogov je kožne barve, čeprav to ni pravilo. Tesno prilegajoč se model poudari silhueto in pritegne poglede. Ni mogoče zanikati, da je t.i. ‘gola obleka’ drzen model s prosojnostjo in raztegljivimi materiali. Pri tem se uporabljajo tudi čipke, kristali in “mesh”. Takšne spektakularne kreacije običajno vidimo na rdeči preprogi. Z ‘golo’ večerno obleko so zaslovele že številne zvezdnice.

Kaj nositi s prosojno obleko?

Naked dress obleka vam ponuja veliko možnosti oblikovanja. Če vam je všeč drzen videz, lahko pod obleko nosite samo spodnje perilo. V nasprotnem primeru se odločite za bolj grajen bodi, slip ali kratek top z gamašami. Vse je odvisno od tega, kako prosojna je obleka in kako samozavestno se počutite pri razkazovanju svojega telesa. Naked dress je odlična osnova, ki ji lahko dodate različne kose oblačil. Zadostujejo tudi čevlji na petah in večerna torbica. Enostavne obleke lahko dopolnite z nekaj iskrivosti v obliki elegantnega nakita.


Želite golo obleko spremeniti v vsakdanjo obleko? Oblecite prevelik suknjič. Dobra ideja so tudi daljše jakne – od usnjenih jaken ramon do katan iz džinsa. Zanimiv kontrast lahko ustvarite tako, da goli obleki dodate odprto belo srajco ali športni pulover.


Koktajl obleke so videti odlično s čevlji s peto. Masivni mokasini pa dodajo pikanten pridih in se bodo dobro obnesli za manj formalne priložnosti. Zanimiva izbira bodo tudi povsem ravne balerinke. Veliki izhodi zahtevajo posebne dodatke, v vsakdanjem življenju pa si lahko privoščimo več svobode. Golo obleko boste presenetili s supergami ali debelimi škornji. Na festivalu so kavbojski škornji ali gojzarji obvezni.

Ostali članki