Čas branja: 2 min 29 Jan 2024

Kaj je ekstravaganca v oblačenju?

Avtor: Nina
Čas branja: 2 min

Moda je zelo raznolika in sestavljena iz številnih različnih trendov. Vsak oblikovalec ponuja svojo estetiko. Nekateri so naklonjeni minimalizmu, drugi pa ponujajo popoln mish-mash. Ekstravaganca v oblačilih ima tako svoje zagovornike kot nasprotnike. Preberite, kako ustvariti ekstravaganten videz.

Kaj pomeni ekstravaganca v oblačenju?

Način oblačenja lahko izraža prepričanja ali vrednote, poudarja našo individualnost. Moda nam daje popolno svobodo pri oblikovanju naše podobe. Različni navdihi zagotavljajo, da nihče ni videti enako. Ekstravaganca v oblačenju je pogost pojav. Kaj je to? Beseda ekstravaganca po slovarju pomeni “vedenje ali videz, ki se razlikuje od splošno sprejetega”.


V smislu stiliranja je to želja biti drugačen od drugih ljudi. Ustvarjamo svoje nekonvencionalne videze ali pa sledimo stopinjam oblikovalcev. Takšne ljudi zagotovo odlikujejo ustvarjalnost, precejšnja oddaljenost od sebe in navdušenje nad modo.

Kako vključite ekstravaganco v svoj stil?

Kaj pomeni ekstravaganca? Pri oblačenju je pomembno, da je videti izvirno. O standardnem videzu, minimalizmu in konzervativnih barvnih kombinacijah nikakor ne moremo govoriti. Za sledenje lastni poti sta potrebna pogum in občutek za estetiko. Ekstravaganca v oblačenju je vidna predvsem v različnih subkulturah. Modni navdušenci stavijo tudi na izvirne, neopazne kombinacije. Pri ekstravagantnem slogu gre predvsem za podrobnosti. Tudi če je celoten videz videti pretiran ali močno kontrasten, je vsaka podrobnost skrbno premišljena.


Premium blagovne znamke in znani oblikovalci se pogosto odločajo za ekstravaganco, saj vedo, da ženske rade izstopajo. Ne bojijo se izstopati iz množice in pozornost usmeriti nase. Moški so v tem pogledu običajno veliko bolj konservativni, čeprav seveda ne vsi. Ekstravagantni slog ustreza tudi njihovim modnim potrebam.


Ekstravaganca pri oblačenju jim omogoča, da kršijo pravila in iščejo svoj slog. Za mnoge je izražanje barvite osebnosti, na primer z nošenjem pisanih oblek, bleščic in izjemno elegantnih oblačil, pretirano. Če pa so vam všeč bogato okrašeni slogi, se ne bojte eksperimentirati. Vrhunske blagovne znamke zanj včasih ponujajo unisex predloge ali moške različice tipičnih ženskih modelov. V tem primeru velja, da bolj kot so izdelki nenavadni, bolje je. Navsezadnje ima ekstravaganca v modi veliko različnih obrazov.

Ostali članki