Čas branja: 3 min 10 Nov 2023

Focused and Fabulous: Zgodba sodobne ženske

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Življenje žensk v sodobnem svetu je hitro in intenzivno. Neprestano si prizadevamo za kariero, uresničevanje sanj in občutek izpolnjenosti, pri čemer pogosto kljubujemo pričakovanjem družbe. Answear.LAB z novo kolekcijo Focused and Fabulous poudarja, da vsaka ženska potrebuje trenutek v življenju, ko se lahko ustavi, prisluhne svojemu notranjemu glasu in poskrbi za svoje potrebe – tudi modne.

 

Nežna pripoved o ženstvenosti

Mati, žena, prijateljica, šefica, sodelavka – ženske vsakodnevno opravljajo številne vloge hkrati. V vrvežu svojih dolžnosti se ne spomnijo vedno vzeti si trenutek, da bi zajele sapo in začele uživati v vsakdanjem življenju. Answear.LAB v najnovejši kolekciji Focused and Fabulous poudarja, kako pomembno je v življenju vsake ženske, da se za trenutek ustavi, si odpočije od vsakdanjega hitenja in se popolnoma osredotoči nase. Pri tem ima tudi moda zelo pomembno vlogo.

Ženske se lahko v oblačilih Answear.LAB počutijo kot na modni brvi, ne glede na to, ali preživljajo čas doma, opravljajo poklicne obveznosti v pisarni ali se posvečajo svojim najljubšim dejavnostim. Želimo jih spremljati pri ustvarjanju njihovega lastnega, edinstvenega sloga, da bi iz teh osebnih srečanj z modo črpale energijo, ki jo pozneje podarijo svoji okolici,” pravi Agnieszka Pruchnik, direktorica blagovne znamke Answear.LAB.

Na atmosferskem slikanju za kolekcijo Focused and Fabulous je sodelovala Kamila Szczawińska, karizmatični model, ki že leta osvaja modne brvi najbolj znanih svetovnih oblikovalcev. Slikanje spremlja tudi videoposnetek, v katerem Kamila Szczawińska vodi gledalca skozi pripoved o najnovejši kolekciji. V posnetku se stajlingi kolekcije Focused and Fabulous prepletajo s čustveno zgodbo o ženskosti.

Ustvarili smo zgodbo o sodobni ženski, ki se zaveda svojih prednosti in slabosti. Sprijaznjeni z življenjem, izpolnjeni in osredotočeni na tisto, kar ji je najpomembnejše,” dodaja Agnieszka Pruchnik.

Focused and Fabulous: vrnitev trendov iz devetdesetih let prejšnjega stoletja

Focused and Fabulous se osredotoča na ženstvene kroje, ki temeljijo na svetovnih trendih. Kolekcija vključuje klasične plašče, imitacijo dolgega krzna v bež in rjavi barvi. Obleke s cvetličnimi potiski in dekolteji brez ramen igrajo pomembno vlogo tako pri dnevnih kot večernih oblačilih. Poleg tega so na voljo srajce s pasom za zavezovanje, modne vroče hlače, elegantne hlače flare in brezčasni modeli z ravnimi nogami.

Barve kolekcije so predvsem kombinacija rdeče in črne. Združitev barv, značilna za devetdeseta leta prejšnjega stoletja, je bila do nedavnega samoumevna. Zdaj je na vrhu seznama letošnjih modnih trendov. Tako kot rdeči totalni videz, oblikovan v različnih preoblekah – obleka in suknjič, damska obleka ali kombinezon. Vodilo okrasnih detajlov in potiskov je cvet vrtnice. Nekatere vzorce so navdihnile barve pariškega vrta. Drugi se na oblačilih pojavljajo v obliki linearne risbe.

Tkanine vključujejo usnje in imitacijo usnja, tkanine s satenastim sijajem in na otip prijetne puloverske pletenine za toploto v hladnih jesenskih in zimskih dneh. Izrazit nakit dopolnjuje videz “Focused and Fabulous”. Uhani, ki pritegnejo poglede, veliki prstani s cvetličnimi motivi in pentlje, zavezane pod vratom, so le nekateri od predlogov Answear.LAB.

Ostali članki