Čas branja: 4 min 11 Jan 2024

Après ski – kaj odlikuje ta slog?

Avtor: Nina
Čas branja: 4 min

Najkakovostnejši materiali, dizajn, ki združuje sodobnost z retro duhom in visokim udobjem. Ti izrazi se popolnoma ujemajo s slogom après ski, ki je postal stalnica v kolekcijah velikih modnih znamk. Kaj odlikuje ta način oblačenja? Odgovore na ta vprašanja boste našli v naslednjem članku.

Opredelitev sloga après ski je vsebovana že v samem imenu. V francoščini dobesedno pomeni “po smučanju” in se nanaša na vse dejavnosti, s katerimi se smučarji ukvarjajo po prihodu s smučišča ali med vožnjami. Vendar pa après ski ni le zabava zimskih športnih šampionov.

Vedno več ljudi se pozimi odpravlja na najbolj priljubljena smučišča, da se sprostijo v tamkajšnjih restavracijah in zdraviliščih ter uživajo v čudovitih razgledih na zasnežene vrhove. Nepogrešljiv element zimskih počitnic je ustrezno izbrana garderoba. Kako v svojih oblačilih odražati slog après ski?

Après ski: Usklajevanje športnega in vsakdanjega sloga

Apres ski garderoba združuje športne in vsakdanje kose oblačil. Da bi dosegli pravo ravnovesje, moramo k oblačenju pristopiti sproščeno. Izberite elegantno nonšalanco s pridihom eklekticizma. Športne hlače v energičnih barvah limete, roza ali vijolične barve kombinirajte s topi v nevtralnih barvah, kot so bela, bež, mornarska ali črna.

Stil “po smučanju” vam omogoča tudi premikanje modnih meja, igranje z oblikami, barvami in kroji. Združite lahko na videz nezdružljive elemente svoje garderobe – superge in volnene puloverje ali smučarsko jakno in glamurozne dodatke.

Ena od značilnosti après ski je nedvomno nostalgija po modi iz 70. in 80. let. Retro elementi so vidni v vsakem slogu. Na prejšnja desetletja ne spominjajo le smučarske obleke, temveč tudi volneni ali tvidovi kompleti. Tudi smučarske hlače na zvonec, neonski vložki, kapuce s krznenimi dodatki in barviti potiski odražajo nostalgijo po stari modi.

Škornji za zimske dogodivščine

Pomemben del videza apres ski so topli zimski škornji. Najbolj priljubljeni modeli so snežke – še posebej modeli Moon Boot. Njihov kozmični dizajn so navdihnili škornji astronavtov Apolla 11, ki so pristali na Luni. Danes so snežni škornji te blagovne znamke pridobili status modne klasike in so postali simbol mode après ski. Trenutni modeli so na voljo v različnih barvah in vzorcih, zato se odlično prilegajo vsaki obleki. Poleg tega zagotavljajo odlično toploto v hladnih dneh in so vodoodporni.

Udobje, toplota in slog

Se sprašujete, kje začeti, da bi dopolnili svoj apres ski videz? Oglejte si najbolj modne puhovke te sezone. Izberite kroj po svojih željah. To zimo bomo nosili tako dolge, oversize modele kot kratke puhovke v različnih barvah. Puhovke, ki so idealne za smučišča in aktivnosti zunaj smučarskih prog, najdete pri blagovnih znamkah, kot so MMC Studio, Rossignol, Boss, Hetrego in Columbia.

Smučarski kompleti- zlasti tisti z videzom v stilu disko 70. in 80. let – vam bodo prišli prav, ko bo pozimi zapadel sneg. Pri barvah se ne omejujte. Izberite modele v neonskih in svetlečih barvah. Energičen kombinezon lahko preprosto kombinirate s puhovko v bolj umirjenih odtenkih za moden in eleganten zimski videz.

Puliji in puloverji so zimska stalnica v garderobi, po možnosti izdelani iz visokokakovostnih materialov. Z izbiro klasične bele, črne ali bež odtenkov si boste zagotovili osnovo za ustvarjanje vsestranskih videzov. Razmislite tudi o puloverjih z zanimivimi teksturami in ljudskim pridihom. S pleteninami, izvirnimi potiski in trepalnicami se boste odlično vključili v gorski slog.

Après ski slog in dodatki

Vsak slog potrebuje dodatke, ki zaokrožijo celoten videz. Stil après ski ni izjema. Med najbolj modnimi dodatki, ki se ujemajo s to zimsko estetiko, sta topla pletena kapa in šal z mehkim dotikom. Barvno ju uskladite z drugimi kosi svoje zimske garderobe, da ustvarite skladno celoto.

Ne pozabite na praktično uporabne dodatke. Na smučišču so nepogrešljiva smučarska očala, ki vas ščitijo pred soncem, snegom in poškodbami. Ko zapustite smučišče, jih lahko zamenjate za luksuzna sončna očala, ki bodo ustrezala vašemu slogu po smučanju. Najboljše modele najdete pri blagovnih znamkah, kot so Balenciaga, Saint Laurent, Gucci in Burberry.

Ostali članki