Čas branja: 3 min 14 Dec 2023

Vintage oblačila – kako jih kombinirati in kje jih kupiti?

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Vintage oblačila so izdelki, ki bodo izboljšali vsak slog. Najdete jih lahko ne le v trgovinah z rabljenimi oblačili, temveč tudi na vintage tržnicah. Kje točno morate iskati takšno ponudbo? Se sprašujete, s čim lahko nosite vintage oblačila? Preberite več o slogu vintage oblačil. Ne pozabite prebrati našega članka, saj smo zbrali nasvete za ustvarjanje edinstvenega retro videza.

Kako oblikovati vintage styling?

Vintage stili oblačil imajo veliko oboževalcev. Vintage oblačila se vračajo v naše omare in postajajo resen tekmec za vroče trende naravnost z modnih brvi. Veliko ljudi ima rado “stvari z dušo”. Retro modo povezujemo s preteklimi desetletji in nič čudnega, saj gre v večini primerov za originalne modele, ki segajo več let nazaj. Vintage oblačila so pristna oblačila, ki so bila izdelana pred najmanj 20 leti. Najpogosteje ti kosi izvirajo iz obdobja od la 70. do 90. let prejšnjega stoletja.

Vintage slog in moška oblačila


Vintage slog v moški garderobi je povezan predvsem s šik oblačili. Retro plašče, usnjene letalske jakne in klobuki se kljub videzu odlično ujemajo s sodobnimi, urbanimi oblačili. Ameriški vintage uspešno združuje različne subkulture in modo s povsem različnih koncev sveta, zato bo všeč številnim ljudem. Imate raje bolj okusne reference? Moški mokasini, naramnice ter karirasti suknjiči in telovniki so nujni za sodobnega dandyja.

Moška oblačila v slogu vintage vključujejo tudi mehke puloverje, diplomatski plašč in tridelne obleke. Elegantni gospodje naj se zgledujejo po šestdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je kraljevala prefinjena moda. Sklici na preteklost so raznoliki, zato se za vsakogar najde nekaj. Majice in suknjiči z logotipi bodo všeč moškim vseh starosti, prav tako tudi suknjiči z našitki na komolcih. Vredno je dodati nekaj sodobnega, da bo videz res zanimiv.


Vintage slog je izjemno raznolik, saj sega od udobnih, športnih modelov do zelo elegantnih. Pomembno je, da je to odličen način za poudarjanje lastnega individualnega sloga. Ne bojte se igrati z modo. Vintage oblačila so večinoma navdihnjena s pop kulturo. Omejite se na največ dva kosa, dodajte malo sodobnih stvari in v hipu boste dobili zelo zanimivo kombinacijo.

Vintage slog in ženska oblačila

Vintage slog ženskih oblačil je kot nalašč za vsak dan, v službo ali za večje izlete. Pri takšnih oblačilih lahko izberete klasične dodatke in še vedno imate močan videz. Če se odločite za kontraste, je vsekakor bolje, da uporabite nekaj izvirnega. Vendar to storite občutljivo, da ne bo delovalo groteskno.
Retro ženski čevlji se pogosto vračajo na modne brvi, prav tako tudi drugi dodatki. Vendar pa si pozornost zaslužijo predvsem obleke. Ženske vintage obleke so večinoma grahaste, razvlečene, s pasom, plisirana krila, korzeti in prilegajoča se krila svinčnik. Hlače s širokimi nogami in visokim pasom bodo osvojile številna srca, krojene bele srajce z domiselnimi ovratniki pa so oblačila, ki bodo spremenila elegantne pisarniške kombinacije.

Z oblačili iz bucleja boste prešli na višjo modno raven. Vintage slog pri ženskih oblačilih vključuje vse vrste jopic in puloverjev z debelim prepletom – kot so rološi. Petdeseta, sedemdeseta, osemdeseta in celo devetdeseta leta prejšnjega stoletja so za mnoge sentimentalna obdobja, iz katerih je mogoče črpati ogromno navdiha. Ženske jakne v obliki prevelikih bomber jaken, usnjenih modelov in jaken iz ovčje kože bodo vaš videz dobesedno prenesle v preteklost.

Kje kupiti oblačila v starinskem slogu?

Vsakomur ni všeč brskanje po tržnicah s starinami ali butikih z rabljenimi oblačili. To zahteva čas in veliko potrpežljivosti. Kje kupiti oblačila v starinskem slogu? Na spletni strani Answear.com so na voljo vse vrste kolekcij in precej ugodnih ponudb, od vrhunskih podjetij do trgovskih verig. Zanimivo je, da številne od njih poleg oblačil v vintage slogu ponujajo tudi dodatke, vključno z ženskimi pasovi.


Pri izbiri oblačil v slogu vintage oblačil izberite izdelke iz džinsa, zračne, romantične obleke in pletenine z zanimivim prepletom. Vredno si je ogledati tudi majice z nenavadnimi potiski. Presenečeni boste, kako se stil vintage oblačil spremeni, zato se ne bojte ponovno obiskati priljubljenih trendov iz preteklega obdobja.

Ostali članki