Čas branja: 2 min 07 Jun 2023

Wear & Share! En klik je dovolj, da postanete okolju prijaznejši

Avtor: Nina
Čas branja: 2 min

Ne zavrzite jih – vrnite jih in pomagajte okolju! Začenjamo z ekološko spletno akcijo Wear & Share, v kateri bo vsakdo, ki je pripravljen oddati oblačila in tekstil v recikliranje to lahko storil, ne da bi zapustil svoj dom. Poleg tega boste podprli podjetje Valtex ter skupaj z njimi sadili drevesa po Sloveniji.

Vse slabše stanje okolja nas sili k spremembam, reorganizaciji naših navad in odgovornejšemu načinu življenja. Drastične revolucije niso potrebne – že majhen korak v smeri ekologije je zelo pomemben za okoliški svet. Delujete lahko na več ravneh: zmanjšajte uporabo plastičnih vrečk, ločujte odpadke, odpovejte se ustekleničeni vodi v korist vode iz pipe ali uredite svojo garderobo in reciklirajte nenošena oblačila. Izkazalo se je, da je do 95 % oblačil mogoče ponovno uporabiti ali reciklirati. ANSWEAR želi olajšati ta proces in pomagati pri varovanju okolja – kampanja Wear & Share bo zajela celotno Slovenijo, vse formalnosti pa lahko rešite le z enim klikom.

Kako deluje projekt Wear & Share?

Ideja akcije Wear & Share je zelo preprosta – preprosto zbirajte nepotrebna oblačila in jih zapakirajte v vrečko ali kartonsko škatlo. Nato se registrirate na spletno stran, naročite kurirja in počakate, da jih bo prevzel na vašem . Kurirska storitev je brezplačna. Še več, če vam je pomembno, da zmanjšate svoj ogljični odtis, lahko oblačila sami dostavite na izbrane GLS kurirske točke (GLS paketomate) po Sloveniji. Zbrani materiali bodo reciklirani, uporabljeni na primer pri proizvodnji vlažilnih in izolacijskih materialov ter predstavljeni na trgu blaga druge življenjske dobe. Vsak zbrani kilogram pomeni podporo organizaciji Valtex, njihovi Ekoiniciativi ter pogozdovanju po Sloveniji. Tako sodelovanje med ANSWEAR in Valtexom ne bo prispevalo le k zmanjšanju potencialnih odpadkov, temveč bo tudi povečalo stanje drevesne zarasti. Drevesa so eden najučinkovitejših načinov za najboljšo zaščito pred podnebnimi spremembami. Ena njihovih najpomembnejših funkcij je nevtralizacija onesnaževalcev ozračja, ki jih povzroča človek, in zmanjšanje toplogrednih plinov.

Če vam je mar za izboljšanje stanja našega planeta, ne čakajte – pridružite se nam! Urejanje garderobe in pošiljanje oblačil v recikliranje je korak k odgovorni modi, katere del želimo biti tudi mi.

Ostali članki