Čas branja: 4 min 27 Mar 2024

Italijanski stil: Odkrijte skrivnosti italijanske elegance

Avtor: Nina
Čas branja: 4 min

Oblikovanje “Made in Italy” je edinstveno. Že na prvi pogled je jasno, da imajo prebivalci te države radi osnovne izdelke, starinske predmete in luksuzne izdelke. Kaj je italijanski slog? V našem članku boste našli analizo italijanske elegantne mode.

Italijanski slog – osnove elegance v italijanskem jeziku

Italijanke so ognjevitega temperamenta, vendar cenijo tudi tradicijo. Ne bojijo se modnih eksperimentov, s katerimi pokažejo svojo samozavest in poudarijo svojo postavo. Nemogoče je nedvoumno opisati, kakšen je tako imenovani italijanski šik. Eno je gotovo: italijanski slog temelji na visokokakovostnih oblačilih in dodatkih, po možnosti izdelanih iz naravnih materialov, ki bodo trajali več let.

Sodobno se spretno prepleta s preteklim, pri čemer se uporabljajo vintage izdelki in modne inovacije. Pomembno je, da vsaka ženska izbere tisto, v čemer se najbolje počuti, in ne želi kopirati videza drugih. Italijanski slog je hkrati minimalističen in maksimalističen. Predvsem je pomemben koncept stila, čeprav mora biti vedno prisoten pridih čutnosti, elegance, nonšalance in tudi smisel za slog.

Kako se oblačiti v italijanskem slogu? Pri italijanskem elegantnem videzu gre za igranje z modo, razkazovanje vašega sloga in poudarjanje vaše postave. Izbirajte visokokakovostne izdelke, pri čemer pazite, da izberete oblačila z dobro sestavo. Prebivalke države seveda močno podpirajo domače blagovne znamke, vendar jih spretno kombinirajo z drugimi. V njihovih omarah prevladujejo osnovna oblačila, kar pomeni preprosta oblačila v umirjenih barvah, kot so bele srajce, plašče in puloverji iz kašmirja. Močne barve in potiski spremenijo videz, vendar je za prefinjen in okusen videz pomembno, da ste zadržani in izberete prave dodatke.

Italijanski slog – oblačila in dodatki. Kako izgledati elegantno in modno?

Oblačila v italijanskem slogu so dobro ukrojeni modeli, ki jih odlikuje visoka kakovost. Običajno so v umirjenih odtenkih, vendar to ni pravilo. Nekatere dame rade posegajo po drznih potiskih, predvsem po motivih (najljubši potisk Italijank takoj ob grahu), močnih tonih in nevsakdanjih krojih, vendar se “umirijo” z dobro znanimi osnovnimi oblačili. Po tem lahko prepoznamo njihov temperament in drznost.

Odkrijte italijansko modo v slogu znamke Iceberg.

Italijanski slog ima številne oblike. Odlično krojen plašč, nonšalantno oblečen čez zračno maksi obleko, je vedno dobra izbira ne glede na priložnost. Prav tako primeren je popoln videz z vzorčasto obleko ali elegantnim kompletom. Za oblikovanje celostne obleke je pomembno, da so dodatki po barvi, teksturi ali okrasu skladni s preostalo obleko. Italijani imajo radi velika sončna očala, domiselne pletene šale in usnjene dodatke. Zlati nakit je jasna pika na i v vsakem kompletu.

Italijanski slog – ključni deli garderobe

Ni mogoče zanikati, da je italijanski slog veliko bolj kompleksen od tistega, ki ga promovirajo Parižanke. Obstaja več trendov, ki se včasih med seboj zelo razlikujejo. Minimalistične kombinacije nikakor niso dolgočasne, saj ženske močno poudarijo silhueto.

Pomembni so tudi izvirni dodatki. Zaradi spektakularnega nakita stajlingi še bolj izstopajo, prav tako čevlji z visoko peto. V garderobi Italijank so čevlji s peto peto številko ena. Ženske jih le redko zamenjajo za udobne mokasine ali balerinke. Prav tako imajo veliko slabost za športne predloge, ki jih kombinirajo predvsem z elegantnimi oblačili, da kombinaciji dodajo nonšalantnost.

Italijanski slog vsekakor odlikuje ljubezen do mini kril, glamuroznih bleščic in krojenih krojev. Ključni elementi v garderobi so krila svinčnik, obleke, okusne bluze in udobne hlače iz blaga, ki poudarijo ženske obline.

Navdih in nasveti za vsako žensko

Želite biti videti kot Italijanka? Bodite drzni pri izbiri kosov garderobe in bodite pripravljeni modno izstopati. Individualnost je pomembna – pomaga ustvariti edinstven videz. Ne smemo pozabiti, da je treba spretno poudariti prednosti in prikriti morebitne pomanjkljivosti.

Italijanski slog je izrazit ali zelo prefinjen. Vsaka ženska bo našla svoj slog. Skrivnost italijanskega šik je v tem, da poznate svojo modo in svoje telo. Pas pri hlačah ali krilih z visokim pasom poudari pas. Pete z visoko peto dodajo nekaj centimetrov višine, sončna očala pa dodajo videzu pridih skrivnostnosti.

Ni treba veliko, da v videz vnesete več divjosti. Številne dame se izogibajo kričečim vzorcem in močnim barvam ter se raje usmerjajo k prefinjenemu minimalizmu. O klišejih ni govora, saj privlačen nakit, usnjene torbice in čevlji videz samodejno dvignejo na višjo modno raven.

Ostali članki