Čas branja: 3 min 19 Dec 2023

Bootcut hlače – komu ta kroj hlač najbolj pristaja?

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

To je kroj, ki bo zožil vaše noge in uravnovesil vašo postavo. Hlače Bootcut – za koga so primerne in kako jih nositi? Preverite!

Kaj so Bootcut hlače?

Obstaja veliko stilov ženskih hlač, med katerimi so najbolj priljubljene hlače na korenčka, hlače na zvonec ali boyfriend jeans- v ponudbi spletnih trgovin jih lahko najdete praktično v vsaki sezoni. Vendar so že dolgo prisotne tudi hlače bootcut: priljubljene so bile v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in v novem tisočletju, njihove oboževalke pa so bile Cindy Crawford, Britney Spears in Christina Aguilera. Danes je ta kroj spet v modi.


Kako so videti? Hlače Bootcut so običajno oprijete v bokih in stegnih, medtem ko se od kolen naprej rahlo razširijo, kar ustvarja nekoliko mehkejši učinek kot klasične hlače na zvonec. Na voljo so v različnih krojih, vendar je najboljša izbira bootcut z visokim pasom, saj boste z njim maksimalno poudarili postavo in optično podaljšali noge. Se sprašujete, kdo bi moral nositi hlače bootcut? Poleg tistih, ki postavljajo trende, bi jih morali nositi tudi ljudje z določenimi tipi postave.

Za katere postave so primerne hlače bootcut?

Zaradi svojega specifičnega kroja so lahko hlače bootcut prekletstvo ali rešitev za vašo postavo. Za koga bodo hlače bootcut popolna izbira? Lahko jih nosite brez strahu – če ste vitke in visoke, bo ta vrsta hlač poudarila vaše ženstvene obline. Rahlo razširjen kroj je idealen tudi za tiste, ki imate hruškasto postavo. Odvrnile bodo pozornost od širokih bokov in uravnovesile vašo postavo. V tem kroju bodo zaveznico našle tudi ženske s silhueto jabolka. Hlače Bootcut bodo pomagale prikriti izstopajoč trebuh, vendar je pomembno, da izberete model z visokim pasom.

Kdo naj nosi kavbojke bootcut?

Izkazalo se je, da se kroj bootcut dobro ujema z džinsom. Ob opazovanju stilov največjih hollywoodskih zvezdnikov ste si verjetno že večkrat zastavili to vprašanje: za koga so primerne kavbojke bootcut? Odgovor je zelo preprost: pri izbiri ženskih kavbojk te vrste morate upoštevati splošna pravila.


Bootcut kavbojke so primerne za tiste s postavo jabolka in hruške, če se odločite za modele z visokim pasom brez štrlečih žepov ali raztrganin. V kombinaciji s čevlji s peto in kratkim suknjičem ali prevelikim ženskim suknjičem lahko dosežete moden vsakdanji videz. Na voljo so tudi kavbojke bootcut v dolžini ¾. Te hlače so idealne za obleke, ki jih navdihuje boho, in so primerne za ženske z daljšimi nogami.

Ostali članki