Čas branja: 3 min 28 Mar 2023

5 najboljših modnih dodatkov za pomlad 2023

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Majhne stvari, velike spremembe. Ko vstopamo v novo sezono, smo lačni novih stvari. Pozorni smo na podrobnosti, uživamo v barvah in novih, navdihujočih oblikah – tudi tistih, ki lahko popestrijo videz. Tukaj je 5 nevsakdanjih pomladnih dodatkov, v iskanju katerih smo prebrskali najnovejše modne trende na modnih brveh in vroče izbore vrhunskih modnih znamk.

Nova raven pete

Pomlad je namenjena eksperimentiranju. Zakaj ne bi začeli z nogami? Natančneje, s čevlji. Avantgardni, dekonstruirani, presenetljivi – to je le nekaj besed, s katerimi lahko opišemo pete s špico, ki bodo spremenile marsikateri slog. V ospredju je peta, ki to pomlad postaja kristalna, obložena z biseri, kovinska ali celo … popolnoma spreminja svojo obliko, na primer po navdihu nenavadnih oblik iz sveta kiparstva ali nakita. To je umetnost!

Vrt draguljev

Cvetoči popki na drevesih se že prebujajo in lahko smo popolnoma v stilu s prebujajočo se okolico. Z naravo navdihnjen nakit vam omogoča, da v celoti uživate v novi sezoni, je pravi balzam za oči in je osvežujoč dodatek k vsaki obleki. Prste, ušesa, zapestja in dekolteje krasijo motivi marjetic, navdihnjeni v 90. letih, ogromne in bleščeče cvetlične oblike ter preproste, celo oblikovane kovinske oblike. Skrivnostni vrt cvetja nakita odpira svoja vrata.

Torbica – živele barve!

Limetno zelena, rožnata ali morda oranžna? Enega pravilnega odgovora ni – ker je barva preprosto pomembna. Najbolj zanimive torbice za pomlad 2023 navdušujejo s sočnimi barvami mavrice. Všeč so nam tako enobarvni modeli kot tudi tisti, pri katerih so posamezni odtenki v sožitju z barvnim usklajevanjem. To je zabavno, zanimivo in ustvarjalno. Tudi če se odločite za bolj umirjen slog, bo pisana torbica lep uvod v drznejše eksperimente.

Piruete v balerinkah

Balletcore – če spremljate viralne mikrotrende, vam ta beseda ni neznana. Balerinke so se na modni brvi MiuMiu pojavile že leta 2018, vendar je bilo potrebnih še nekaj seans, da je trend resno zacvetel. Predvsem po zaslugi generacije Z, ki preprosto rada prenavlja staro estetiko in jo predstavlja na nov način. Balerinke v slogu Mary Jane ali balerinke z izrazitim trakom so po eni strani minimalistične in klasične, po drugi pa rahlo nostalgične. Njihovemu šarmu in udobju ni mogoče oporekati. Odlično se bodo ujemale z mini oblekicami ali kavbojkami do gležnjev.

Drugo življenje ribiškega klobuka

Čeprav se morda zdi, da je obdobje klobukov z vedrovko mimo, lahko videz vara. Klobuk, povezan z norimi 90. leti in ribiškimi izleti, ostaja z nami dlje časa – in to je dobra priložnost, da ga poskusite vzljubiti. Klobuk, ki ga morate imeti na vsakem počitniškem pobegu, ima to pomlad presenetljive oblike. Krhko potiskan bombaž, džins, kvačkane pletenine, prešitje in nenazadnje kontrastna čipka in til, ki krasita prekrivajoči se rob … Izbira je ogromna!

Ostali članki