Čas branja: 5 min 23 Jan 2023

Kateri čevlji se podajo k mornarsko modri obleki?

Avtor: Nina
Čas branja: 5 min

Vsestranska, elegantna, stilska – mornarsko modra obleka že čaka v tvoji omari, da jo oblečeš za petkov drink s prijateljico ali pa za na gala večerjo. Ali veš, katere čevlje skombinirati?

Obleke so nujen kos v vsaki omari. Enostaven, umirjen odtenek je naložba, ki bo trajala leta in h kateri se boš vedno znova vračala. Kateri model izbrati? Mornarsko modra obleka je enako vsestranska kot črna. Zaradi temne, nasičene modre barve takšna kreacija ni primerna le za vsak dan, temveč tudi za številna praznovanja. Zagotavljamo ti, da bo takšna klasika našla pot v vsako omaro. Kakšne čevlje izbrati za mornarsko modro obleko? Če ne veš, si oglej naše predloge!

Kakšne barve čevlje izbrati k mornarsko modri obleki?

Mornarsko modra je elegantna in vsestranska, zato je zelo verjetno, da bodo oblačila v temno modrem odtenku postala osnova številnih videzov. Vendar pa globok ton zahteva pravo postavitev. Katera barva čevljev se najbolje poda k mornarsko modri obleki? V nasprotju s tem, kar imaš morda trenutno v mislih, je nabor možnosti velik, saj lahko uporabiš tako močne kot umirjene barve. V prvi vrsti se lahko odločiš za klasične barve, kot so umirjene bež barve ali celo črna. Ta zadnja možnost se bo morda nekaterim zdela preveč “težka”. Kaj pa potem? V tem primeru je bolje, da izbereš rjavo barvo ali se odločiš za čevlje z okrasno peto, pentljo ali kamenčki, da boš outfitu dodala modni pridih in lažji videz. Kakšne čevlje nositi k elegantni mornarsko modri obleki? Kovinske in kontrastne barve, kot so rdeča, fuksija in zelena, saj se dobro ujemajo s temno modro. Za vsakodnevne kombinacije lahko izbereš drzno rumeno ali belo barvo. Enostavni čevlji niso edina možnost! Vzorčeni dodatki so zanimiva rešitev. Čevlji z grahastim vzorcem, črtasti ali karirasti čevlji bodo navadni obleki dodali značaj. Vendar ti svetujemo, da poiščeš motive z mornarsko modrimi poudarki, da bo komplet skladen. Odločiš se lahko tudi za celosten videz, tj. mornarsko modro obleko in mornarsko modre čevlje. Preveč dolgočasno? Obutev v temnem džinsu kljub enotni barvni shemi daje videzu nenavaden pridih. Tekstura materialov lahko naredi veliko razliko! To imej vedno v mislih pri ustvarjanju enobarvnih kombinacij.

Kakšne pete se podajo k mornarsko modri obleki?

Veliko žensk nosi obutev z visoko peto, zlasti stiletke. So odličen dodatek k poslovnim oblekam. Podplati optično podaljšajo in stanjšajo noge ter spremenijo žensko hojo. Mornarsko modra obleka in črne pete so priljubljena kombinacija, ki je primerna za službo, a se bo obnesla tudi na priložnostnih dogodkih in pri vsakdanjem nošenju. Če želiš pridobiti nekaj centimetrov višine, izberi modele v nude odtenku, ki so idealni, saj se “zlijejo” s kožo. Kaj pa barviti predlogi? Rožnati čevlji, ki se podajo k mornarsko modri obleki, dodajo pikantnost, prav tako rdeči čevlji. Gre za fenomenalen dodatek, zato je dobro, da pri stiliranju “igra prvo violino”, zato naj bodo preostali dodatki umirjeni. Ni nujno, da nosiš samo klasične saldale. Kovinski sandali, okrašeni s kristali, in tisti z bleščicami so videti odlično s klasično obleko. Ni mogoče zanikati, da ta vrsta obutve za mornarsko modro večerno obleko vedno zagotavlja vau učinek.

Kakšne čevlje nositi k mornarsko modri obleki?

Mornarsko modra obleka je “kameleon”, saj je lahko z dodatki vsakič videti drugače. Vse je odvisno od priložnosti in tvojega osebnega okusa. Klasična temna obleka je lahko osnova ali izhodišče, na podlagi katere se lahko igraš, mešaš in kombinitaš razlučne sloge ter vpeljuješ različne trende. Temno modra obleka in superge so zaželen duet, ki bo vedno trendovski. Temu dodaš še prostorno torbico ali majhno torbico, oblečeš suknjič in že si pripravljena na potepanje po mestu. V vročih dneh športne copate zamenjaj za espadrile ali sandale. Katere izbrati? Modeli s težkim zgornjim delom platforme, vrste s čipkami in celo tisti s platformno peto so priljubljeni za poletje. Zlata in bronasta barva poudarita zagorelost, prav tako kot bela. Za večer pa so seveda najboljši čevlji s peto, za tiste, ki pa jih ne prenašate dobro, pa so tu še balerinke. Za preprosto obleko izberi močno okrašene, za spektakularno obleko pa minimalistične dodatke, ki “umirijo” videz. V hladnejših letnih časih so obvezni visoki škornji. Škornje do kolen kombiniraj z mini ali midi oblekami, kar je zadnje sezone še posebej trendovsko. Čipkasti čevlji za obleko, na primer z verižicami, bodo ustvarili močan kontrast. Enak učinek lahko dosežeš z debelimi petami s špico, nogavičkami ali domiselnimi izrezi. Nisi tako drzna? Mornarsko modra obleka in rjavi čevlji so mešanica, ki je resna konkurenca priljubljenemu duetu s črno barvo. To je nekoliko lažja možnost, čeprav je celoten videz še vedno zelo “vljuden”. V tem primeru so supergi in škornji vedno dobra ideja. V toplejših letnih časih jih zamenjaj na primer za mokasine. Kaj pa siva barva? To je še ena umirjena barva, ki se dobro ujema s temno modro, zato v tem primeru predlagamo pepelnate čevlje, ki bodo lepo dopolnili tvojo mornarsko modro obleko.

Ostali članki