Čas branja: 4 min 14 Feb 2024

Valentinovo 2024 – izvirne ideje za darila

Avtor: Nina
Čas branja: 4 min

Praznik zaljubljencev je poseben dan v letu in vedno pade na 14. februar. Izbira pravega darila je včasih precejšen izziv, ko se želite izogniti klišejem in hkrati poudariti edinstvenost tega datuma. Izjave o ljubezni je treba dopolniti z nenavadnimi darili, zato pozabite na čokolado in cvetje. Kaj lahko kupite kot darilo za valentinovo? Obvezno si oglejte naše izvirne ideje!

Valentinovo – darilo, ki bo všeč vaši drugi polovici

Ljubezen si izkazujemo vsak dan, vendar je valentinovo priložnost, da svojo ljubljeno osebo obdarite s posebnim darilom. Za večino je valentinovo povezano s pripravo posebnega presenečenja. Večerja ob svečah, sprehod, kino, skupno kuhanje – obstaja veliko možnosti za preživljanje lepih skupnih trenutkov. Z izvirno idejo za valentinovo boste svojo drugo polovico presenetili in ji hkrati pokazali, da je za vas nekdo resnično pomemben. V nasprotju z videzom vam sploh ni treba zapraviti ogromno denarja, da bi svojemu partnerju pričarali nasmeh na obraz.


Valentinova darila so povezana z motivom srca, rdeče barve in s cvetjem ter besedo “ljubezen”. Tradicionalna darila so vedno dobrodošla, čeprav je včasih dobro od tega odstopiti, da se izognemo monotonosti, povezani z dnevom ljubezni. Šopek balonov ali lizike bodo mirno nadomestili priljubljeno cvetlično možnost, ročno izdelane sladkarije pa so alternativa izdelkom iz trgovine. Ne pozabite dodati voščilnice z ljubezensko izpovedjo, ki bo darilu dala romantičen pridih.

Kaj kupiti za Valentinovo? Nenavadne in izvirne ideje zanjo in zanj

Zaljubljenci praznujejo valentinovo na različne načine. Ne gre zanikati, da priprava presenečenja zahteva čas in predvsem premišljeno vizijo. Romantična, očarljiva, presenetljiva, osebna – darila za vašo ljubljeno osebo so različna.


Kakšno darilo za valentinovo zanjo? Nišni parfum, ogrlica s skrito izpovedjo ali romantično gravuro na obesku, družabna igra, knjiga s posvetilom – to je le nekaj nenavadnih idej. Lahko tudi podpišete ključavnico, ki jo bosta skupaj obesila na most, ali okrasite kamne z ljubezenskimi stavki. To so simbolične malenkosti, ki pa veliko povedo o čustvih.


Kakšno valentinovo darilo zanj? Ko gre za moške, pri njih prevladujejo pripomočki. Žepni nož, naprsnik, termo vrč, športni pripomočki, mini model njegovega sanjskega avtomobila, edinstvene etikete za steklenice – to so predmeti, ki bodo resnično razveselili. Vstopnica za gokart stezo ali srce, sestavljeno iz najljubših sladkarij, bosta vedno zagotovila učinek vau. Ne pozabite, da manj kot je darilo očitno, večje je presenečenje in veselje!

Izvirna ideja za valentinovo – kako jih narediti posebna?

Veliko ljudi ne ve, kakšno darilo bi podarili svoji ljubljeni osebi za valentinovo. V tem primeru ni univerzalnega nasveta. Vodite se po okusu svojega partnerja ali partnerke, pri tem pa ne pozabite na njegove strasti, sanje in proračun, ki ga imate na voljo. Včasih že majhna sprememba privede do izvirne ideje za valentinovo, ki si jo bo druga polovica še dolgo zapomnila. Nenavadna embalaža je dobra zamisel, prav tako dodajanje voščilnice z ljubezensko izpovedjo ali snemanje glasbene predvajalne liste z “vajinimi” pesmimi.

Pri izvirnih idejah za valentinovo so pomembne malenkosti. Običajne vsakdanje predmete je bolje nadomestiti z bolj personaliziranimi. Sveče, okrašene z ljubezenskim stavkom, ali parfum, ustvarjen posebej zanjo, bodo resnično razveselile žensko, medtem ko bodo moški raje izbrali nekaj praktičnega, kot so obeski za ključe z njihovimi začetnicami ali fotografijo njihove druge polovice. Valentinova darila so predvsem fotografije, ki ovekovečijo skupne spomine. Tradicionalne okvirje lahko nadomestijo elektronske različice ali plakati velikega formata. Z edinstvenim napisom bo takšno darilo še bolj izstopalo!

Ideje za modna darila, ki vam bodo ostala v spominu

Se sprašujete, kaj podariti svoji drugi polovici za valentinovo? Oblačila in dodatki so preizkušena možnost ne le za modne navdušence. Številne blagovne znamke ponujajo lepo zapakirane komplete, vključno z dodatki in nogavicami. To je idealna možnost za pozabljivce, pa tudi za neodločneže, ki imajo težave z nakupom pravega darila za ljubljeno osebo. Poleg tega vam ni treba skrbeti za okrasno embalažo in včasih celo za romantičen podpis “ljubezen”.
Kateri izdelek se najbolje prodaja za valentinovo? “Dvojne” mikice, majice in kape, ki so narejene posebej za pare, so priljubljene takoj ob spodnjem perilu in urah. Gospodom priporočamo, da jim podarite športne predmete, saj vedno pridejo prav, medtem ko bodo ženske navdušene nad novimi torbicami in nakitom. Majice z najljubšo glasbeno skupino, obeski za ključe in izdelki iz omejenih kolekcij – tudi ti bodo razveselili marsikoga. V spletni trgovini Answear.si boste našli veliko stvari, saj je ponudba res široka.

Ostali članki