Čas branja: 3 min 04 Okt 2023

Brez sramu. Svetu pokaži svojo edinstveno lepoto

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Videz ne sme določati naše vrednosti. Vendar živimo v svetu, v katerem ima tudi perfekcionizem svoje mesto. Iskanje ključa do samosprejemanja je težka naloga, zlasti ko se soočamo s kritikami okolice. Answear.LAB z omejeno kolekcijo No Shame prepričuje, da je telo vsake ženske lepo in si zasluži spoštovanje.

Ne glede na to, kako smo videti, koliko smo stari ali kakšne življenjske odločitve sprejemamo, smo edinstveni – prepričuje znamka Answear.LAB. Ta ideja je predstavljena v novi omejeni kolekciji No Shame. Stajlingi temeljijo na različnih materialih, ki se ujemajo s trendi prihajajoče jesensko-zimske sezone.


Osrednjo vlogo pa imata usnje in čipka. Prvo najdemo v obliki dolgih plaščev, elegantnih telovnikov, oblek in čevljev. Čipka pa je vpletena v obleke, srajce in krila. Oba materiala kolekcijo teksturno popestrita in ji tako dajeta poseben značaj. To raznolikost odlično poudari črna barva, ki je glavni odtenek v kolekciji No Shame. Barvno paleto dopolnjujejo siva, bela, krem in privlačna fuksija.

Brez sramu: kolekcija za vse ženske

Kolekcijo No Shame spremlja atmosferično fotografiranje s črno-belimi fotografijami, polnimi čustev. V njem so sodelovale izjemne manekenke. Med njimi je bila Lidia Popiel, fotografinja s številnimi uspehi, ki nenehno dokazuje, da lepota ne pozna starostnih omejitev. Pred objektiv je stopila tudi Magdalena Zalejska, bolj znana kot Apolonka. Poljska manekenka je bila ena prvih v industriji, ki je opustila poskuse, da bi se ujemala z “velikostjo nič”, in tako pokazala, da lahko ženske večjih velikosti osvojijo modni svet.

“Pogosto se sramujemo svojega telesa, namesto da bi ga spoštovali in ljubili. Pri ustvarjanju omejene kolekcije “No shame” smo mislili na vse ženske, ki se spopadajo s pomanjkanjem samosprejemanja, pa tudi s sramotenjem okolice. Verjamemo, da nam bo z glasnim govorjenjem o pojavu sramu uspelo prepričati ženske, da sprejmejo svoj videz, krepijo samozavest in ne obsojajo drugih” – pojasnjuje Agnieszka Pruchnik, direktorica blagovne znamke Answear.LAB.

Moda proti zadregi

Answear.LAB ustvarja oblačila z idejo v ozadju. Omejena kolekcija No Shame je posvečena problemu sramu, s katerim se ženske srečujejo v različnih življenjskih situacijah. Blagovna znamka trdi, da si zaslužijo spoštovanje in da se ne bi smele sramovati tega, kdo so, kako so videti ali koga ljubijo.
Ta ideja se odlično odraža v seriji majic, ustvarjenih v sodelovanju s Carolino Altavilla, argentinsko ilustratorko, ki živi v Milanu. Majice prevelikih dimenzij z risbami, ki se nanašajo na idejo No Shame (Brez sramu), bodo dopolnile priložnostne videze. Majico preprosto kombinirajte z najljubšimi kavbojkami in usnjeno jakno.

Ostali članki