Čas branja: 4 min 27 Feb 2024

Sončni navdihi: Modne pomladne jakne 2024

Avtor: Nina
Čas branja: 4 min

Vrhnja oblačila so pomemben del tvojega stila. Kateri suknjiči bodo hit pomladi 2024? Predlogov je veliko, od dobro znanih klasik do popolnih novosti. Na naši lestvici smo poiskali modele, v katere se letos splača investirati. Obvezno si oglejte tudi prihajajoče trende.

Modne jakne za pomlad 2024 – odkrij nove trende

Sprememba letnih časov pomeni nove modne trende, čeprav jih kar nekaj ostane z nami dlje časa, med njimi tudi zelo zaželena bordo barva. Ko gre za vrhnja oblačila, v kolekcijah večine modnih hiš prevladuje sproščen trenč. Kateri so modni suknjiči za pomlad? Blagovne znamke nam dajejo proste roke in ponujajo številne kroje, dolžine in barve.


Nekateri slogi lahko postanejo prava uspešnica. Spomladanski suknjič je lahko izdelan iz džinsa, usnja ali veliko tanjših materialov. Prvi dve surovini sta kljub temu med najljubšimi. Katana je lahko dolga, kratka, ohlapna ali celo zelo oprijeta v pasu. Varianta iz džinsa nikoli ne izgine iz ženskih omar, zato je dolgoročna naložba. Pomembno je, da so motoristične jakne še vedno močne, Prada pa kaže, kako motoristično jakno uporabiti v ženstvenih spomladanskih videzih. Vas ta trend ni prepričal? Kupite brezčasno ramonesko v črni barvi, saj bo tudi letos izjemno priljubljena.

Modne jakne za pomlad 2024 so poklon minimalizmu, saj se oblikovalci odločajo za preproste kroje in umirjene barve. Vendar pa ne manjka drznih oblik in presenetljivih odtenkov, ki bodo zagotovo popestrili spomladanske stile. Bomber jakne z robovi so osvojile modno brv Rotate, medtem ko so barvite jakne z robovi in bodicami na voljo pri Erdemu.

Kako izbrati modne jakne za pomlad?

Nakup novih vrhnjih oblačil je lahko izziv.
Številni modeli, široka paleta barv in vzorcev – zaradi tega se je težko odločiti. Najprej se ravnajte po svojem slogu, nato po svojih potrebah in razmislite tudi o tem, s čim želite oblačilo nositi. Na srečo so modne jakne za pomlad 2024 tako dolge kot kratke, zato jih zlahka prilagodite svoji silhueti, pa tudi določenemu slogu.


Navdih iz 70., 80. in 90. let je močno vplival na oddelek vrhnjih oblačil za pomlad-poletje 2024, pri čemer so retro motivi vidni v barvah, zaključkih in predvsem krojih. Louis Vuitton ponuja široke, športne jakne iz svetlečih tkanin in nekoliko pozabljenega ortaljona. To so popolni modeli, če želite prikriti svoje polnejše obline ali pa svoji obleki dodati nonšalantnost.

Najvarnejša izbira je kratek ali dolg ramazin v črni barvi ter športna jakna bomber iz spolzkega materiala.
To so uspešnice Stelle McCartney, a hkrati popolne osnove, ki se podajo k vsemu. Miu Miu pa se po drugi strani odloča za srajce, ki so neverjetno vsestranske – ohlapne in hkrati elegantne, zahvaljujoč ovratniku. Kroj se dobro ujema tako z oblekami kot tudi s kavbojkami in trenirkami, zato ga je mogoče oblikovati na veliko različnih načinov.


Dekleta, ki rada izstopajo, se bodo zagotovo odločila za modni vzorec. Potisk kačje kože in pike (pravi hit sezone pomlad-poletje 2024) med drugim promovira Nina Ricci. Modni suknjiči za pomlad so lahko zelo ženstveni. Kratke krojene majice lepo poudarijo pas in razkrijejo trebuh. Nekateri ramenski suknjiči komaj pokrivajo prsi, kot so tisti iz Atleina. Niso preveč praktični, vendar zagotavljajo naelektren učinek ne glede na izbrana oblačila in dodatke.

Spomladanski suknjiči – kako jih kombinirati z drugimi kosi oblačil?

Modni suknjiči za pomlad bodo poživili vaše obleke in hkrati v vašo garderobo spretno “prikradli” nekaj vročih trendov, tudi če cenite klasiko. Udarni vrhnji plašč se čudovito kombinira s priložnostnimi kosi, od temnih kavbojk do svetle srajce. Črna in bela sta duet, ki je zagotovljena spektakularna kombinacija, prav tako pa tudi popoln videz iz džinsa.


Modne brvi so pravi vir navdiha, ko ne vemo, kaj naj oblečemo. Kaki vojaški bomber, dopolnjen z usnjenim spodnjim delom in težkimi mokasini z nogavicami, je model s Celinine revije. Kontrasti so zaželeni, zato je dobro, da si omislite tudi zračno maksi ali kovinsko krilo, ki se poda k vsaki vrsti vrhnjega oblačila.

Katero jakno naj izberem? Praktični in elegantni predlogi

Jakna za pomlad ne sme biti le elegantna, ampak tudi praktična. Vreme je v tem obdobju lahko nepredvidljivo, zato vam bodo prišle prav različne možnosti vrhnjih oblačil.
V deževnih dneh izberite parko s kapuco ali drug model iz nepremočljivega materiala, na primer takega, ki spominja na srajco. Ko pridejo toplejši dnevi, lahko brez skrbi nosite lažje vrste, kot so katane in “vetrovke”. Dobro se obnesejo čez majice, obleke in puloverje. Te različice so kot nalašč za plastenje, tako imenovane čebulne kombinacije. Modne jakne za pomlad so elegantne in funkcionalne, nova sezona pa nam daje priložnost, da zapolnimo vrzeli v garderobi.

Ostali članki