Čas branja: 3 min 08 Mar 2023

Ženska ženski… sestra. Answear.LAB ustvaril limited edition kolekcijo SISTERHOOD

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Sestrstvo je moč! Sestrstvo je prihodnost! Answear.LAB dokazuje, da ženska podpora ni mit. Najnovejša omejena kolekcija SISTERHOOD, ki združuje svet mode, glasbe in umetnosti, slavi žensko prijateljstvo in solidarnost na več ravneh.

Ženske imamo ogromno moč in dobro vemo, kako jo izkoristiti – zato delamo skupaj. Združujemo svoje moči in talente, da bi si pomagale, se podpirale in ustvarile stvari, ki so za ženske pomembne. Smo kot sestre – hodimo z roko v roki. Po potrebi se spodbujamo, delimo skupne izkušnje, motiviramo druga drugo in se borimo: za skupne in lastne cilje, sanje, želje. To je vizija sestrstva, ki jo predstavlja omejena kolekcija Answear.LAB. Sestrstvo ali žensko bratstvo velja za protiutež tekmovalnosti, ki jo ženskam nalaga patriarhalna kultura. Sestrstvo je podpora in empatija. Na tem temelju lahko gradite odnose, ki izhajajo iz spoštovanja do drugih, pa tudi do sebe; ki ne kategorizirajo, ne ocenjujejo in ne kritizirajo. Na takšnih pozitivnih odnosih med ženskami temelji sestrstvo. Ni nujno, da ste v krvnem sorodstvu, da bi se lahko imenovale “sestra”, temveč lahko kljub temu pokažete solidarnost, skrb in pomoč druga drugi.

Kolekcija polna sestrske moči

Answear.LAB razume, da lahko s svojim stilom brez besed izrazimo, kdo smo. Zato bomo v kolekciji SISTERHOOD našli veliko referenc in skritih simbolov, ki se nanašajo na sestrstvo. Rožnata barva – vodilna barva kolekcije simbolizira brezpogojno ljubezen in razumevanje, ki bi ju ženske morale imeti druga do druge. Rožnata je romantična in intimna hkrati, v psihologiji barv pa je znak upanja – daje občutek, da bo vse v redu. Rožnata je tudi paradna barva feministične oblikovalke in modne ikone Else Schiaparelli, katere delo je navdihnilo oblikovalce Answear.LAB. V kolekciji SISTERHOOD se energični odtenek šokantne roza barve pojavlja na usnjenih plaščih, oblekah iz satena, krilih iz tila in ženskih oblekah. Spremljata ga pomirjujoča modra barva džinsa in futuristična srebrna, ki se nanaša na prihodnost in sfero naših sanj. Sijajni niso le privlačni okraski na kavbojkah in kombinezonih iz džinsa ali nakitu, ki dopolnjuje stilizacije, temveč tudi oblačila: srebrne bomber jakne, motoristične jakne, topi in krila.

SISTERHOOD je moč!

Sestrstvo vpliva na vse vidike življenja, zato kolekcija SISTERHOOD daleč presega svet mode, saj se povezuje z glasbo in umetnost. Vsako od teh področij se medsebojno prepleta in je lahko nosilec pomembnih sloganov ter iskra, ki sproži spremembe v družbi. Tudi kampanja SISTERHOOD je večdimenzionalna, saj povezuje ženske, ki so angažirane, polne moči in se vsakodnevno podpirajo. Pomembna točka kolekcije so majice in puloverji s potiskanimi kolaži, ki jih je ustvarila Ania Glik – nadarjena poljska umetnica, ki je sodelovala z največjimi modnimi hišami. Ania Glik je posebej za Answear.LAB ustvarila serijo šestih digitalnih kolažev s slogani, ki izražajo moč sestrstva. Simboli sestrstva, kot so stisnjene ženske roke, se tu pojavljajo poleg sloganov “STAND BY YOUR SISTER”, “SISTERHOOD GIVES YOU POWER” ali “HELP ONE ANOTHER IS PART OF SISTERHOOD RELIGION”. Naj se to sporočilo o moči sestrstva prenaša daleč naokrog!

 

Ostali članki