Čas branja: 3 min 23 Jan 2023

Answear Graphic Design Masters – natečaj, ki je navdihnil tudi znane umetnike

Avtor: Nina
Čas branja: 3 min

Znani umetniki ti sporočajo: v natečaju sodeluj tudi ti! Spoznaj navdihujoče umetnike, ki so postali ambasadorji natečaja Answear Graphic Design Masters. Eden izmed članov mednarodnega natečaja je tudi naš slovenski ilustrator Mitja Bokun. 

Že nekaj tednov poteka mednarodni natečaj Answear Graphic Design Masters – natečaj, v katerem imajo umetniki z vsega sveta, tako profesionalci kot amaterji, priložnost osvojiti 5000 evrov z ustvarjanjem izvirnih grafik z izdelki Answear ponudbe. Se želiš preizkusiti tudi ti?
Če potrebuješ malce navdiha, si oglej, kaj so ustvarili ambasadorji tekmovanja. Nadarjeni umetniki, grafični oblikovalci, ilustratorji – ljudje, ki se vsakodnevno ukvarjajo z umetnostjo in oblikovanjem ter s pisalom, peresom in svinčnikom rišejo domiselne, mojstrske vizije.

Gosia Herba – ilustratorka

Z ilustracijo se ukvarja že več kot 15 let. Ustvarja za poljske in mednarodne založbe, ilustrira naslovnice knjig, zgoščenk in revij, riše za otroke in odrasle. Njena dela so se pojavila v časopisih The New York Times, The Washington Post, Vanity Fair, The New Yorker in številnih drugih! Gosia Herba je, tako kot številni umetniki, risala že od otroštva in svojo strast poglobila s študijem umetnostne zgodovine. Njen slog je ekspresiven, geometričen in poln močnih barv. Gosia črpa navdih iz ljudske umetnosti in poskuša v svojih delih prikazati pristne, močne in živahne like.

 

Wiktoria Kamińska – grafična oblikovalka in oblikovalka blagovnih znamk

Že šest let se ukvarja z vizualno identifikacijo blagovnih znamk: ustvarja logotipe, izbira barve in tipografijo. Z ustvarjanjem blagovnih znamk pomaga ljudem, ki stojijo za njimi, da uresničijo svoje poslovne sanje. Močno verjame tudi v moč žensk. Ustvarjanje Wiktorii prinaša veliko veselja. Tako pri svojem delu kot v življenju ceni minimalizem. Običajno izbere svinčnik, oglje, barve in markerje, s katerimi na listu papirja ustvari oblikovalski svet. Za namene našega natečaja je Wiktoria Kaminska ustvarila nadvse ženstven, nežno prežet potisk z zvezdnimi uhani.

Bartosz Kosowski – ilustrator in oblikovalec plakatov

Že več let se ukvarja z ilustracijo in oblikovanjem plakatov. Živi v Lodžu, kjer je študiral grafično oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Bartosz je avtor številnih nagrajenih filmskih plakatov; v njegovem portfelju so dela za velikane, kot so Disney, LucasFilm, Legendary Pictures, Apple, Canal +, Netflix, HBO in Electronic Arts. Njegovo delo je mednarodno priznano – Bartosz je med drugim prejel eno srebrno in pet zlatih medalj prestižnega združenja ilustratorjev. Bartosz Kosowski je bil osem let mentor pri podeljevanju nagrad Adobe Design Achievement Awards.

 

Ostali članki